زندانیان محکوم به اعدام زندان شیبان به اعتصاب غذای خود پایان دادند

۲۰ بهمن ۱۳۹۹ – حسین سیلاوی، علی مجدم و جاسم حیدری، زندانیان عرب محکوم به اعدام در زندان شیبان، به اعتصاب غذای خود پایان دادند.

به گزارش اطلس زندان‌های ایران، این سه زندانی به همراه علی مطیری و علی خسرجی از اوایل بهمن دست به اعتصاب غذا زده بودند. آنها به نشانه اعتراض به وضعیت پرونده خود و فشارهای ناشی از خطر همیشگی اجرای حکم اعدام و همینطور نگهداری طولانی مدت در سلول‌های انفرادی دهان خود را دوخته‌ بودند.

از بین این پنج نفر علی مطیری در تاریخ ۹ بهمن اعدام شد و علی خسرجی نیز پس از اعدام آقای مطیری به بازداشتگاه اداره اطلاعات اهواز منتقل شد.

یک منبع آگاه ضمن تأیید خبر پایان اعتصاب غذای این زندانیان به پژوهشگر اطلس زندان‌های ایران گفت: «این زندانیان مدتهاست که زیر حکم اعدام و در شرایط غیر قابل تحمل انفرادی‌های شیبان زندانی هستند. این شرایط فشار روحی و جسمی زیادی به این افراد وارد می‌کند.»

برای مشاهده نمایه آقای مجدم روی تصویر کلیک کنید.

مسئولان زندان اخیراً امکانات اندکی در اختیار این زندانیان قرار داده و شرایط آنها را بهبود داده‌اند. به گفته این فرد آگاه: « اخیراً به این زندانیان در سلول خود یک دستگاه تلویزیون داده‌اند. مسئولان زندان همچنین به آنها وعده داده‌اند که یخچال نیز در اختیار آنها قرار خواهد گرفت. احتمالاً این تغییرات و وعده و وعیدهای دیگر مسئولان در پایان دادن به اعتصاب غذای این زندانیان مؤثر بوده است.»

حسین سیلاوی، علی خسرجی و علی مجدم ۳۰ شهریور امسال از زندان شیبان به بازداشتگاه اداره اطلاعات منتقل شدند. این زندانیان مدتی بعد به انفرادی‌های زندان شیبان فرستاده شدند. علی خسرجی اخیراً به بازداشتگاه اداره اطلاعات فرستاده شده است اما دو زندانی دیگر همچنان در یکی از اتاقهای این بند، در شرایط بسیار نامناسبی نگهداری می‌شوند. جاسم حیدری نیز اوایل دی از زندان شیبان به زندان سپیدار منتقل شد. این زندانی عرب پس از مدتی از زندان سپیدار به انفرادی زندان شیبان  منتقل شد.

 

 

پرونده علی مطیری

علی مطیری، که اخیراً اعدام شد، متهم بود که دو بسیجی به نامهای بشیر حمیدی و حسن کارونی را ترور کرده است. این دو بسیجی در تاریخ ۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۷ با چاقو مجروح شدند و به علت شدت جراحات جان خود را از دست دادند. کریم دحیمی، فعال حقوق بشر در گفتگو با پژوهشگر اطلس در مورد پرونده آقای مطیری پیشتر گفته بود: « این زندانی در مراحل اولیه پرونده از داشتن وکیل مدافع محروم بوده و در دادگاه نیز وکیل تسخیری وظیفه دفاع از او را برعهده داشته است. این وکیل تسخیری به دلیل فشارنهادهای امنیتی اطلاعات دقیقی از وضعیت پرونده به خانوده مطیری نداده است.»

بیشتر بخوانید:

 

پرونده علی خسرجی و حسین سیلاوی

دو متهم دیگر از این زندانیان محکوم به اعدام، علی خسرجی، ۲۶ ساله ساکن کوی علوی شهر اهواز و حسین سیلاوی، ۳۰ ساله ساکن منطقه خبینه اهواز هستند. این دو نفر به همراه ناصر خفاجیان، زندانی دیگر عرب، اردیبهشت ۱۳۹۶ بازداشت شدند. آقای خفاجیان ۳۳ ساله از درجه‌داران نیروی انتظامی است. این افراد متهم به حمله به پاسگاه حمید در ۴۰ کیلومتری شهر اهواز و کلانتری ۲۳ کوی مجاهد شهر اهواز هستند. در جریان این حملات دو درجه دار نیروی انتظامی کشته و یک سرباز نیز مجروح شدند. پرونده این سه متهم ابتدا در شعبه ۱۲ بازپرسی اهواز به ریاست قاضی جلیلیان رسیدگی شده و سپس به دادگاه انقلاب فرستاده شد. این سه زندانی در دادگاه انقلاب اهواز به اعدام محکوم شدند. سه متهم دیگر این پرونده به ۱۵، ۱۰ و ۵ سال حبس محکوم شدند. غلامحسین اسماعیلی، سخنگوی قوه قضائیه جمهوری اسلامی، در مورد صدور حکم اعدام برای این سه زندانی در نشست خبری خود در تاریخ ۲۴ دی ۱۳۹۸ گفته بود: «در یکی از حملات تروریستی که چندی قبل به یکی از کلانتری‌ها در استان خوزستان انجام شده بود، عناصر آن وابسته به خارج از کشور و جزو گروه‌های معاند بودند که منجر به شهادت دو تن از ماموران و مجروحیت یکی از سربازان شده بود. بنا داشتند از این عملیات فیلم بگیرند و به رسانه‌های خارج از کشور بفرستند که با تلاش‌های انجام شده این متهمان شناسایی، دستگیر و هفته گذشته محاکمه شدند. در این پرونده سه نفر از متهمان به خاطر اقدامات مسلحانه تروریستی به اعدام و سایر متهمان به حبس‌های ۱۵ و ۱۰ سال و یک نفر نیز با تخفیف به پنج سال حبس محکوم شده است.»

برای مشاهده نمایه حسین سیلاوی روی تصویر کلیک کنید

پرونده جاسم حیدری

جاسم حیدری، فرزند کویت اهل کوی زعفرانیه اهواز است. آقای حیدری  ذر سال ۱۳۹۶ در تهران بعدا بازگشت از اروپا (اتریش) مدتی را در بازداشتگاه اوین بسر برد. او سپس به اداره اطلاعات اهواز منتقل و به شدت شکنجه شد. آقای حیدری در دادگاه انقلاب اهواز محاکمه و به اتهام بغی ماده ۲۸۷ و ۲۸۸ قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۹۲ محکوم به اعدام شده است. در تاریخ ۲۲ آبان ۱۳۹۹ حکم اعدام او تائید و در زندان به او ابلاغ شد.
اتهام دیگر آقای حیدری شرکت در اعتراضات زندان شیبان در فروردین امسال است. این پرونده در شعبه ۱۰۱ کیفری شهرستان باوی رسیدگی می شود.
ضمنآ در اوایل بازداشت او  مادرش را نیز بازداشت کردند. او بعدآ با قرار وثیقه آزاد شد.

پرونده علی مجدم

علی مجدم ۳۹ ساله از زندانیان عرب ساکن کوت سید صالح اهواز بود. او ۲۰ بهمن ۱۳۹۸ به همراه ۱۴ شهروند دیگر عرب بوسیله اداره اطلاعات اهواز به اتهام «شرکت در عملیات مسلحانه علیه نیروهای امنیتی ایران» و «تشکیل گروه غیرقانونی»  بازداشت شد. جزئیات رسیدگی به پرونده او روشن نیست.