محمد نجفی، وکیل مدافع زندانی، به مرخصی آمد

۱۰ مرداد ۹۹- محمد نجفی، وکیل مدافع زندانی، از زندان اراک به مرخصی آمد.

به گزارش اطلس زندانهای ایران، آقای نجفی پنج‌شنبه ۹ مردادماه با تودیع قرار وثیقه، برای ۱۰ روز از زندان اراک به مرخصی فرستاده  شد. او پیشتر نیز در تاریخ ۱۲ فروردین امسال پس از شیوع بیماری کرونا در زندانهای ایران به مرخصی اعزام شده و در تاریخ ۲۱ اردیبهشت با پایان ایام مرخصی به زندان بازگشته بود.

بیشتر بخوانید:

فروردین امسال سازمان «اتحاد برای ایران» همراه با  گروه «تریبون آزاد وکلا» با راه‌اندازی کمپینی خواستار آزادی فوری وکلای زندانی در ایران از جمله آقای محمد نجفی و همه زندانیان سیاسی شده بود. . امیرسالار داووی، محمد نجفی و نسرین ستوده از جمله وکلای زندانی در ایران هستند که به گناه دفاع از موکلان خود زندانی شده‌اند.

برای مشاهده نمایه آقای نجفی روی تصویر کلیک کنید

 

بازداشت و سیر پرونده

آقای نجفی از سال ۱۳۸۸ تاکنون حداقل ۶ بار بازداشت شده‌است. از جمله در جریان اعتراضات به انتخابات سال ۱۳۸۸ او برای مدتی بازداشت شد. همچنین در سال ۱۳۹۵ نیز این وکیل دادگستری دوبار بازداشت شد یکبار به دلیل پوشیدن پیراهنی با عبارت «عاشورای ۸۸» و بار دیگر به دلیل فیلمبرداری از تجمع کارگران شرکت هپکو بازداشت شد. آقای نجفی همچنین به دلیل پیگیری پرونده مرگ «وحید حیدری» نیز بازداشت شد. آقای حیدری در جریان اعتراضات سراسری دی ماه جان خود را از دست داد. هر چند رسانه‌های داخلی «خودکشی» را دلیل مرگ وی اعلام کرده‌اند اما آقای نجفی با استناد به تحقیقات میدانی مدعی شده که وحید حیدری توسط نیروهای امنیتی به «قتل» رسیده است. او در سالهای ۱۳۹۷ و ۱۳۹۸ نیز بازداشت شده است. 

احکام متعددی از سوی قوه قضائیه علیه این وکیل مدافع دادگستری صادر شده است. مردادماه ۹۵ قاضی محمدرضا عبداللهی، رئیس شعبه ۱۰۲ دادگاه کیفری دو اراک آقای نجفی را به اتهام «اخلال در نظم عمومی» از طریق شرکت در تظاهرات سراسری دی ۹۶ به یک سال حبس و ۷۴ ضربه شلاق محکوم کرد. این قاضی همچنین محمد نجفی را به اتهام «تشویش اذهان عمومی» نیز به دو سال حبس محکوم کرد. قاضی عبداللهی شعار مرگ بر دیکتاتور را توهین به علی خامنه‌ای می‌داند.

در سال ۱۳۹۷ در پرونده‌ای دیگر، دادگاه کیفری شازند او را به اتهام «تشویش اذهان عمومی» در ارتباط با نوشته‌هایش در اینستاگرام به دو سال حبس و چهار میلیون تومان جریمه نقدی محکوم کرد و  شعبه هشتم دادگاه تجدید نظر نیز این حکم را تأیید کرد. 

 همچنین در سال ۱۳۹۸ قاضی دادگاه اراک، علی محمد علیایی او را به ۱۳ سال حبس محکوم کرد و شعبه ۹ دادگاه تجدید نظر استان مرکزی نیز این حکم را تأیید کرد. این حکم بر اساس ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی به ده سال کاهش پیدا‌خواهد کرد. 

پرونده دیگر او که در آذرماه سال ۹۸ حکم قطعی آن صادر شد، مربوط به سخنرانی او در مراسم سالگرد ستار بهشتی در سال ۱۳۹ است.  شعبه ۲۴ دادگاه انقلاب تهران او را به این دلیل به شش ماه زندان محکوم کرد.