همسر محمد نوری‌زاد: «آقای نوری‌زاد به دلیل آریتمی قلبی، بین بیماران کرونایی بستری شد»

۲۸ تیر ۱۳۹۹- محمد نوری‌زاد، زندانی سیاسی، به دلیل بیماری قلبی و بیهوشی‌ به بیمارستان طالقانی منتقل شده و در بین بیماران کرونایی بستری شده است.

به گزارش اطلس زندانهای ایران، محمد نوری‌زاد به دلیل آریتمی شدید قلبی به اورژانس بیمارستان طالقانی منتقل شده است. فاطمه ملکی، همسر آقای نوری‌زاد به پژوهشگر اطلس در این مورد گفت: «امروز صبح آقای نوری‌زاد تماس گرفتند. خیلی بی‌حال بودند و گفتند که دیروز آریتمی شدید قلبی داشتند و چندین بار هم در روزهای اخیر بیهوش شده‌اند. بعد‌الظهر حدود ساعت سه به من خبر دادند که ایشان را به بیمارستان طالقانی منتقل کردند. من سریع به آنجا رفتم و متوجه شدم که در اورژانس بستری هستند. وارد اورژانس که شدم. آن بخش اورژانس به بیماران کرونایی اختصاص داشت و بیمارن کرونایی زیادی آنجا بودند. پیرمردی را در آلمینیوم پیچیده بودند و فضا بسیار منقلب کننده بود. به دنبال آقای نوری زاد ‌گشتم که ببینم کدام تخت هستند. او را پیدا کردم. دو سرباز و یک افسرنگهبان کنار تختشان بودند. بلافاصله که من را دیدند پرسیدند که شما که هستید و من گفتم خانمش هستم. به آقای نوری‌زاد سرم و دستگاه اکسیژن وصل بود. او صدای من را که شنید سرش بلند کرد. و من را دید اما متاسفانه به من اجازه ملاقات ندادند. بعد با پرستار صحبت کردم و مشخص شد که نوار قلب و آزمایش گرفته‌اند و منتظر دکتر هستند. من از آنها خواستم که از آقای نوری‌زاد تست کرونا هم گرفته شود اما پرستار و دو نگهبان زندان گفتند نه لازم نیست. و من گفتم که فرد سالم هم اگر در این محیط قرار بگیرد باید آزمایش بدهد. چه برسد به آقای نوری‌زاد که در زندان دچار سرگیجه و بیهوشی بوده است. سؤال من این است که آیا اگر کسی از مسئولان دچار بیماری قلبی بشود او را بین بیماران کرونایی بستری می‌کنند؟ واقعاً شرم‌آور است.»

 

بیشتر بخوانید:

بازداشت

 محمد نوری‌زاد از سرشناس‌ترین فعالان سیاسی درون کشور، از اعضای لگام(کمپین لغو گام به گام اعدام)، کارگردان و نقاش ساکن تهران است. او مدت‌ها از حامیان حکومت ایران بوده و رابطه نزدیکی با علی خامنه‌ای داشته است. اما در دهه هشتاد مخالفت خود را با جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد. نوری زاد و ۱۳ فعال سیاسی دیگر در خردادماه ۹۸ بیانیه‌ای با موضوع درخواست استعفای آقای خامنه ای رهبر جمهوری اسلامی منتشر کردند. پس از انتشار این نامه، نامه های ۱۴ نفره دیگری نیز با محتوای مشابه منتشر شد. ۲۰ مردادماه ۹۸  آقای نوری‌زاد و تعدادی دیگر از نویسندگان این نامه به دنبال تحصن در برابر محل برگزاری دادگاه تجدید نظر کمال جعفری یزدی، بازداشت شدند. آقای نوری‌زاد از زمان تاکنون زندانی است. محمد نوری‌زاد پیشتر هم چندین بار بازداشت و زندانی شده است.

برای مشاهده نمایه محمد نوری‌زاد روی تصویر کلیک کنید

حکم دادگاه

شعبه ۴ دادگاه انقلاب مشهد آقای نوری‌زاد و ۷ متهم دیگر پرونده درخواست استعفای رهبری را به مجموعا ۷۲ سال حبس تعزیری، ۶ سال ممنوعیت خروج از کشور و ۶ سال تبعید محکوم کرد. جواد لعل محمدی، دیگر متهم این پرونده هم در انتظار است تا تعیین تکلیف شود. بر اساس این احکام هاشم خواستار ۱۶ سال حبس، ۳ سال تبعید به شهرستان نیکشهر و ۳ سال ممنوعیت خروج از کشور، محمد نوری زاد به ۱۵ سال حبس، ۳ سال تبعید به ایذه و ۳ سال ممنوعیت خروج از کشور، عبدالرسول مرتضوی به ۲۶ سال حبس، محمد حسین سپهری به ۶ سال حبس ، فاطمه سپهری به ۶ سال حبس و هاشم رجایی، غلامعلی حسین‌پور گنابادی و مرتضی قاسمی هر کدام به تحمل ۱ سال تعزیری است.

 

بازداشت همسر و فرزند 

همسر و فرزند محمد نوری‌زاد نیز در جریان پیگیری وضعیت او بازداشت شدند. فاطمه ملکی، همسر محمد نوری‌ زاد و صدیقه مالکی فرد، همسر هاشم خواستار ، صبح روز چهارشنبه ۲۵ دی ماه ۹۸ دست به تحصن مقابل دادگاه انقلاب مشهد زده و بلافاصله بازداشت و پس از چند ساعت آزاد شدند. علی نوری‌زاد فرزند محمد نوری‌زاد هم روز دوشنبه ۲۳ دیماه بازداشت و ۱۲ بهمن‌ماه از زندان آزاد شد. از آنجا که علی نوری‌زاد هیچ فعالیت سیاسی نداشته‌است. اما در تجمع اعتراض به سرنگونی هواپیمای مسافربری اکراینی توسط سپاه پاسداران، بازداشت شد. خانم فاطمه ملکی، مادر علی نوری‌زاد به پژوهشگر اطلس زندانهای ایران گفت: «او به منظور اعمال فشار بر پدرش بازداشت شده است.»

خودکشی 

آقای نوری‌زاد در اعتراض به آزار و اذیت خانواده‌اش در تاریخ ۱۲ اردیبهشت ۹۹ در زندان وکیل‌آباد مشهد دست به خودکشی زد که خوشبختانه نجات پیدا کرد.  خانم فاطمه ملکی، همسر آقای نوری زاد پیشتر در این مورد گفته‌بود: «صبح امروز آقای مکی، وکیل محمد نوری‌زاد، موفق به ملاقات کابینی با ایشان شدند و متاسفانه دیدند که آقای نوری‌زاد سر و دستشان باند پیچی‌است. گویا دیروز ایشان با شیشه و یا تیغ رگشون را زده‌اند و بردنشان بهداری و بعد ایشان مقاومت می‌کنند و می‌گویند که دوستان باید من را ببینند و ایشان را به بند می‌برندو دوباره به بهداری برگردانده می‌شوند و الان هم در بهداری هستند. آقای نوری‌زاد پیام همه دوستان را شنیده‌اند و گفتند که برای من یک شعوری قائل باشید و بدانید که ما اینجا در تنگنا هستیم و امروز آقایان جعفری و سپهری و خواستار هنگامی که در تماس تلفنی خواسته‌اند درباره آقای نوری‌زاد حرف بزنند تلفنهایشان را قطع کرده‌اند. شرایط زندان آقای نوری زاد و دیگر دوستان بسیار ناگوار است. و من از شرایط پیش آمده بسیار متاسفم.»

انتقال به زندان اوین

به دنبال خودکشی ناموفق این زندانی سیاسی، آقای نوری‌زاد ۱۵ اردیبهشت از زندان وکیل‌آباد به زندان اوین منتقل شد. خانواده این فعال سیاسی ساکن تهران، مدتها ناچار بودند که فاصله زیاد تهران تا مشهد را بویژه در شرایط خطر ابتلا به بیماری کرونا طی کنند.

بازداشت سال ۱۳۸۸

آقای نوری‌زاد پیشتر نیز به دلیل فعالیتهای سیاسی و بویژه نامه‌نگاری به رهبر جمهوری اسلامی بازداشت شده است. او ۲۹ آذرماه ۱۳۸۸ پس از انتشار سومین نامه‌اش به علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی به دادسرا احضار و سپس بازداشت شد و به زندان اوین انتقال یافت. بازپرس شعبه اتهامات «تبلیغ علیه نظام و توهین به مسئولین» را به وی تفهیم کرد. قاضی پیرعباسی، رئیس شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب، او را به اتهام «توهین به رهبری» به دو سال، اتهام «تبلیغ علیه نظام» به یک سال، بابت هر یک از اتهامات «اهانت به رئیس جمهور و ریاست قوه‌ قضائیه» به ۹۱ روز و بابت اتهام «اهانت به امام جمعه مشهد» به ۵۰ ضربه شلاق محکوم کرد. شعبه ۵۴ دادگاه تجدید نظر این احکام را عینا تایید کرد. او نهایتاً در سال ۱۳۹۰ از زندان آزاد شد. اما پس از آن نیز بارها به طور کوتاه مدت بازداشت و چندین بار نیز مضروب شده است.

 

نامه‌نگاری به آیت‌الله خامنه ای

محمد نوری‌زاد مدت‌ها از حامیان حکومت ایران بوده است و رابطه نزدیکی با علی خامنه‌ای داشته است؛ او پس از انتخابات سال ۱۳۸۸ مخالفت خود را با جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد و از آن پس به فعالیت علیه جمهوری اسلامی پرداخته است. نوری‌زاد ۳۹ نامه به آقای خامنه ای نوشته و از سیاستهای او و نظام جمهوری اسلامی انتقاد کرده است. لحن نامه های آقای نوری‌زاد ابتدا ملایم بود و از آقای خامنه‌ای با عنوان پدر یاد می‌کرد اما به مرور این لحن تغییر کرد و تندتر شد.