کامران ساختمانگر به ۶ سال حبس تعزیری محکوم شد

۲۲ آذر ۹۸ ـ کامران ساختمانگر در شعبه یک دادگاه انقلاب سنندج به شش سال حبس تعزیری محکوم شد

به گزارش اطلس زندان‌های ایران شعبه اول دادگاه انقلاب سنندج به ریاست قاضی حسین سعیدی، آقای ساختمانگر را به اتهام ارتباط با حزب کومله به ۵ سال و فعالیت تبلیغی علیه نظام به یکسال زندان تعزیری محکوم کرده‌است. بر اساس ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی ۵ سال از این حکم قابل اجراء است. آقای ساختمانگر هرگونه ارتباط با حزب کومله و دیگر احزاب سیاسی را به شدت تکذیب کرده‌است. مستند دادگاه برای اتهام فعالیت تبلیغی علیه نظام، شرکت او در راهپیمایی اعتراضی کارگران کارخانه  فولاد اهواز، شرکت در جلسه اعضای تشکل سراسری در تبریز،  شرکت در مراسم روز جهانی کارگر و فعالیت در شبکه های مجازی عنوان شده‌است.

 

برای مشاهده نمایه آقای ساختمانگر روی عکس کلیک کنید

شرح بازداشت

از سوی  ۱۳ شهریورماه ۱۳۹۸ در روستای آل‌بغلو سقز در منزل یکی از دوستانش توسط نیروهای امنیتی لباس شخصی دستگیر و نیمه شب به بازداشتگاه اطلاعات سنندج منتقل شد. بعد از حدود یکماه حبس انفرادی پرونده وی در تاریخ ۱۱ مهرماه ۹۸ به شعبه دوم بازپرسی به ریاست آقای شاه‌قلی ارجاع و با دو اتهام عضویت در کومه‌له و فعالیت تبلیغی علیه نظام تفهیم اتهام و با قرار وثیقه ۵۰۰  میلیونی به زندان مرکزی سنندج منتقل شد. کامران ساختمانگر پس از  صدور کیفرخواست در تاریخ ۶ آبانماه ۱۳۹۸ در شعبه اول دادگاه انقلاب اسلامی سنندج محاکمه شد. این فعال کارگری نهایتاً در تاریخ ۴ آذرماه ۱۳۹۸ پس از تقلیل میزان وثیقه به ۲۰۰ میلیون تومان از زندان آزاد شد.

 

برای مشاهده نمایه زندان سنندج روی تصویر کلیک کنید

عدم دسترسی به دادرسی عادلانه

یک منبع مطلع به اطلس زندانهای ایران گفت که آقای ساختمانگر در طول مدت بازجویی و حتی در جلسه دادگاه به وکیل مدافع دسترسی نداشته است. این در حالی است که طبق قوانین داخلی و بین المللی متهمین از حق بهره‌مندی از وکیل دادگستری در همه مراحل دادرسی برخوردار هستند. اما در دادگاه‌های ایران حضور وکیل در اغلب موارد در مرحله بازجویی امکان پذیر نیست و در برخی از موارد همانند پرونده آقای ساختمانگر متهمین حتی در جلسه دادگاه نیز از وکیل مدافع محروم هستند.

اتهامات ساختگی

 تفهیم اتهام عضویت در کومله به آقای ساختمانگر بدون ارائه هیچ مستندی انجام شده و از سوی ایشان نیز قویاً تکذیب شده است. مهرداد امین وزیری فعال کارگری که پیشتر سابقه بازداشت از سوی اداره اطلاعات سنندج را داشته است به خبرنگار اطلس در این مورد گفت: «اتهام عضویت در گروه های سیاسی به اکثر فعالان کارگری کردستان بدون هیچ دلیل وارد می شود و هدف از آن اعمال فشار بر آنها و افزایش میزان محکومیت آنها است.»                                                    

 فعالیت‌های کارگری 

آقای ساختمانگر از فعالان کارگری شهر سنندج است و در برنامه‌های مختلف کارگری حضور داشته است. جنبش کارگری ایران در سال‌های اخیر فعالیت منسجم‌تری داشته است و تجمعات مختلفی را در حمایت از حقوق کارگران برگزار کرده است. نهادهای امنیتی همواره از اهرم بازداشت و زندان برای کنترل این فعالیت‌ها استفاده کرده اند. در سال‌های ۱۳۹۷ و ۱۳۹۸ این اعتراضات بسیار گسترده شده و شهرهای مختلفی را در برگرفت. اعتصاب کامیون‌داران، اعتصاب کارگران نیشکر هفت تپه، اعتصاب بازاریان تهران، اعتصاب بازاریان کردستان از جمله این اعتراضات کارگری است.