۷ بهمن ۹۸ – محمد آقاسی وکیل محمد نوریزاد، فعال سیاسی زندانی، لایحه دفاعیه او را تقدیم دادگاه کرد.
به گزارش اطلس زندانهای ایران، آقای محمد آقاسی وکیل مدافع محمد نوریزاد روز شنبه ۵ بهمنماه لایحه دفاعیه او را تقدیم دادگاه کرد. خانم فاطمه ملکی همسر محمد نوریزاد ضمن اعلام این خبر به خبرنگار اطلس گفت: « آقای آقاسی لایحه دفاعیه وکلاء را روز شنبه ۵ بهمنماه تقدیم شعبه ۴ دادگاه انقلاب مشهد کردهاست.» نوریزاد از سرشناسترین فعالان سیاسی درون کشور، از اعضای لگام(کمپین لغو گام به گام اعدام)، کارگردان و نقاش ساکن تهران است. او مدتها از حامیان حکومت ایران بوده و رابطه نزدیکی با علی خامنهای داشته است. اما در دهه هشتاد مخالفت خود را با جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد. نوری زاد و ۱۳ فعال سیاسی دیگر در خردادماه ۹۸ بیانیهای با موضوع درخواست استعفای آقای خامنه ای رهبر جمهوری اسلامی منتشر کردند. پس از انتشار این نامه، نامه های ۱۴ نفره دیگری نیز با محتوای مشابه منتشر شد. ۲۰ مردادماه ۹۸ آقای نوریزاد و تعدادی دیگر از نویسندگان این نامه به دنبال تحصن در برابر محل برگزاری دادگاه تجدید نظر کمال جعفری یزدی، بازداشت شدند. آقای نوریزاد از زمان تاکنون در بازداشتگاه اطلاعات مشهد زندانی است. محمد نوریزاد پیشتر هم چندین بار بازداشت و زندانی شده است.
جنازهام را بر سر اینها میکوبم
فاطمه ملکی، همسر محمد نوریزاد ضمن اعلام این خبر به خبرنگار اطلس زندانهای ایران گفت:«جلسه دادگاه آقای نوریزاد شنبه ۲۸ دیماه با حضو وکلاء مدافع او آقایان آقاسی و ملکی در شعبه ۴ دادگاه انقلاب مشهد به ریاست قاضی منصوری برگزار شد. در این جلسه آقای نوریزاد را با آمبولانس و به همراه پزشک و پرستار به دادگاه آورده شدهاند. در حضور قاضی پزشک از آقای نوریزاد خواهش میکند که اعتصاب داروی خود را بشکند، اما آقای نوریزاد حاضر نمیشود و میگوید من میخواهم جنازهام را بر سر اینها بکوبم. در ادامه قاضی از آقای نوریزاد و خواستار میخواهد که از از مواضع خود عقب نشینی کنند که آنها نپذیرفتند»
بازداشت همسر و فرزند
همسر و فرزند محمد نوریزاد نیز اخیراً بازداشت شدهاند. فاطمه ملکی، همسر محمد نوری زاد و صدیقه مالکی فرد، همسر هاشم خواستار ، صبح روز چهارشنبه ۲۵ دی ماه ۹۸ دست به تحصن مقابل دادگاه انقلاب مشهد زده . بلافاصله بازداشت و پس از چند ساعت آزاد شدند. علی نوریزاد فرزند محمد نوریزاد هم روز دوشنبه ۲۳ دیماه بازداشت شد و از آن زمان تاکنون همچنان زندانی است. از آنجا که علی نوریزاد هیچ فعالیت سیاسی نداشتهاست. به نظر می رسد که در ارتباط با پرونده پدرش بازداشت شدهاست. خانم ملکی، مادر علی، معتقد است که «او به منظور اعمال فشار بر پدرش بازداشت شده است.»
بازداشت سال ۱۳۸۸
۲۹ آذرماه ۱۳۸۸ پس از انتشار سومین نامهاش به علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی به دادسرا احضار و سپس بازداشت شد و به زندان اوین انتقال یافت. بازپرس شعبه اتهامات «تبلیغ علیه نظام و توهین به مسئولین» را به وی تفهیم کرد. قاضی پیرعباسی، رئیس شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب، او را به اتهام «توهین به رهبری» به دو سال، اتهام «تبلیغ علیه نظام» به یک سال، بابت هر یک از اتهامات «اهانت به رئیس جمهور و ریاست قوه قضائیه» به ۹۱ روز و بابت اتهام «اهانت به امام جمعه مشهد» به ۵۰ ضربه شلاق محکوم کرد. شعبه ۵۴ دادگاه تجدید نظر این احکام را عینا تایید کرد. او نهایتاً در سال ۱۳۹۰ از زندان آزاد شد. اما پس از آن نیز بارها به طور کوتاه مدت بازداشت و چندین بار نیز مضروب شده است.
نامهنگاری به آیتالله خامنه ای
محمد نوریزاد مدتها از حامیان حکومت ایران بوده است و رابطه نزدیکی با علی خامنهای داشته است؛ او پس از انتخابات سال ۱۳۸۸ مخالفت خود را با جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد و از آن پس به فعالیت علیه جمهوری اسلامی پرداخته است. نوریزاد ۳۹ نامه به آقای خامنه ای نوشته و از سیاستهای او و نظام جمهوری اسلامی انتقاد کرده است. لحن نامه های آقای نوریزاد ابتدا ملایم بود و از آقای خامنهای با عنوان پدر یاد میکرد اما به مرور این لحن تغییر کرد و تندتر شد.