پیام صوتی محمد نوری‌زاد از زندان: «اگر بعد از انتخابات آزاد نشویم زندان را بهم می‌ریزیم»

۱۷ بهمن ۹۸- محمد نوری‌زاد در پیام صوتی از زندان اوین اعلام کرده‌است که تا انتخابات به دستگاه قضائی مهلت می‌‌دهند اما اگر پس از آن آزاد نشوند «زندان را بهم می‌ریزند»

به گزارش اطلس زندانهای ایران محمد نوری‌زاد زندانی سرشناس سیاسی در این فایل صوتی که به دست پژوهشگران ما رسیده‌ می‌گوید:« اینها تا انتخابات می‌هراسند که ما بیرون باشیم. تا انتخابات به اینها مهلت داده‌ایم بعد از انتخابات اگر ما را با وثیقه آزاد نکنند. ما شلوغ می‌کنیم. شرایط اینجا را بهم می‌زنیم. اتفاقات جدیدی رخ خواهد داد. نماینده دادستان جمعه اینجا آمد و من یک نامه مفصل برای دادستان نوشتم. اما این حکم و رأی صادر شده‌است. آن شیرزن، خانم سپهری ۵ سال و ۱ سال ۶ سال، برادرش همینطور ۵ سال و ۱ سال، ۶ سال. آقای خواستار ۱۶ سال که ۱۰ سال آن قابل اجرا است. حکم من ۱۵ سال که ۷ سال و نیم آن قابل اجراء است. و بعد از اینکه زندان را گذراندیم به ایذه تبعید می‌شویم. این رأی اول است و رأی دوم هم باید صادر شود. من دیروز توی دادگاه برای هفتمین بار بیهوش شدم. دقیقاً در دادگاه بیهوش شدم و افتادم بعد با ماشین من را به درمانگاه آوردند و دو سه ساعتی هم در اینجا در درمانگاه بودم. ما کوتاه نمی‌آییم و بعد از انتخابات چهره باطنی رفتار خود را نشان می‌دهیم.»

 

بازداشت

 نوری‌زاد از سرشناس‌ترین فعالان سیاسی درون کشور، از اعضای لگام(کمپین لغو گام به گام اعدام)، کارگردان و نقاش ساکن تهران است. او مدت‌ها از حامیان حکومت ایران بوده و رابطه نزدیکی با علی خامنه‌ای داشته است. اما در دهه هشتاد مخالفت خود را با جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد. نوری زاد و ۱۳ فعال سیاسی دیگر در خردادماه ۹۸ بیانیه‌ای با موضوع درخواست استعفای آقای خامنه ای رهبر جمهوری اسلامی منتشر کردند. پس از انتشار این نامه، نامه های ۱۴ نفره دیگری نیز با محتوای مشابه منتشر شد. ۲۰ مردادماه ۹۸  آقای نوری‌زاد و تعدادی دیگر از نویسندگان این نامه به دنبال تحصن در برابر محل برگزاری دادگاه تجدید نظر کمال جعفری یزدی، بازداشت شدند. آقای نوری‌زاد از زمان تاکنون زندانی است. محمد نوری‌زاد پیشتر هم چندین بار بازداشت و زندانی شده است.

برای مشاهده نمایه محمد نوری‌زاد روی تصویر کلیک کنید

حکم دادگاه

شعبه ۴ دادگاه انقلاب مشهد آقای نوری‌زاد و ۷ متهم دیگر پرونده درخواست استعفای رهبری را به مجموعا ۷۲ سال حبس تعزیری، ۶ سال ممنوعیت خروج از کشور و ۶ سال تبعید محکوم کرد. جواد لعل محمدی، دیگر متهم این پرونده هم در انتظار است تا تعیین تکلیف شود. بر اساس این احکام هاشم خواستار ۱۶ سال حبس، ۳ سال تبعید به شهرستان نیکشهر و ۳ سال ممنوعیت خروج از کشور، محمد نوری زاد به ۱۵ سال حبس، ۳ سال تبعید به ایذه و ۳ سال ممنوعیت خروج از کشور، عبدالرسول مرتضوی به ۲۶ سال حبس، محمد حسین سپهری به ۶ سال حبس ، فاطمه سپهری به ۶ سال حبس و هاشم رجایی، غلامعلی حسین‌پور گنابادی و مرتضی قاسمی هر کدام به تحمل ۱ سال تعزیری است.

جنازه‌ام را بر سر اینها می‌کوبم

پیشتر فاطمه ملکی، همسر محمد نوری‌زاد در مورد جلسه دادگاه به پژوهشگر اطلس گفته‌بود: «جلسه دادگاه آقای نوری‌زاد شنبه ۲۸ دیماه با حضو وکلاء مدافع او آقایان آقاسی و ملکی در شعبه ۴ دادگاه انقلاب مشهد به ریاست قاضی منصوری برگزار شد. در این جلسه آقای نوری‌زاد را با آمبولانس و به همراه پزشک و پرستار به دادگاه آورده شده‌اند. در حضور قاضی پزشک از آقای نوری‌زاد خواهش می‌کند که اعتصاب داروی خود را بشکند، اما آقای نوری‌زاد حاضر نمی‌شود و می‌گوید من می‌خواهم جنازه‌ام را بر سر اینها بکوبم. در ادامه قاضی از آقای نوری‌زاد و خواستار می‌خواهد که از از مواضع خود عقب نشینی کنند که آنها نپذیرفتند»

بازداشت همسر و فرزند 

همسر و فرزند محمد نوری‌زاد نیز در جریان پیگیری وضعیت او بازداشت شدند. فاطمه ملکی، همسر محمد نوری‌ زاد و صدیقه مالکی فرد، همسر هاشم خواستار ، صبح روز چهارشنبه ۲۵ دی ماه ۹۸ دست به تحصن مقابل دادگاه انقلاب مشهد زده و بلافاصله بازداشت و پس از چند ساعت آزاد شدند. علی نوری‌زاد فرزند محمد نوری‌زاد هم روز دوشنبه ۲۳ دیماه بازداشت و ۱۲ بهمن‌ماه از زندان آزاد شد. از آنجا که علی نوری‌زاد هیچ فعالیت سیاسی نداشته‌است. به نظر می رسد که در ارتباط با پرونده پدرش بازداشت شده‌است. خانم ملکی، مادر علی، معتقد است که «او به منظور اعمال فشار بر پدرش بازداشت شده است.»

 

بازداشت سال ۱۳۸۸

۲۹ آذرماه ۱۳۸۸ پس از انتشار سومین نامه‌اش به علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی به دادسرا احضار و سپس بازداشت شد و به زندان اوین انتقال یافت. بازپرس شعبه اتهامات «تبلیغ علیه نظام و توهین به مسئولین» را به وی تفهیم کرد. قاضی پیرعباسی، رئیس شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب، او را به اتهام «توهین به رهبری» به دو سال، اتهام «تبلیغ علیه نظام» به یک سال، بابت هر یک از اتهامات «اهانت به رئیس جمهور و ریاست قوه‌ قضائیه» به ۹۱ روز و بابت اتهام «اهانت به امام جمعه مشهد» به ۵۰ ضربه شلاق محکوم کرد. شعبه ۵۴ دادگاه تجدید نظر این احکام را عینا تایید کرد. او نهایتاً در سال ۱۳۹۰ از زندان آزاد شد. اما پس از آن نیز بارها به طور کوتاه مدت بازداشت و چندین بار نیز مضروب شده است.

 

نامه‌نگاری به آیت‌الله خامنه ای

محمد نوری‌زاد مدت‌ها از حامیان حکومت ایران بوده است و رابطه نزدیکی با علی خامنه‌ای داشته است؛ او پس از انتخابات سال ۱۳۸۸ مخالفت خود را با جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد و از آن پس به فعالیت علیه جمهوری اسلامی پرداخته است. نوری‌زاد ۳۹ نامه به آقای خامنه ای نوشته و از سیاستهای او و نظام جمهوری اسلامی انتقاد کرده است. لحن نامه های آقای نوری‌زاد ابتدا ملایم بود و از آقای خامنه‌ای با عنوان پدر یاد می‌کرد اما به مرور این لحن تغییر کرد و تندتر شد.