محمد نجفی، وکیل زندانی، به مرخصی آمد

۱۱ فروردین ۹۹- محمد نجفی، وکیل مدافع زندانی، امروز دوشنبه ۱۱ فروردین ۹۹ از زندان اراک به مرخصی آمد.

به گزارش اطلس زندانهای ایران، در ادامه مرخصی زندانیان سیاسی پس از شیوع بیماری کرونا در زندان، امروز دوشنبه ۱۱ فروردین، محمد نجفی وکیلی دادگستری از زندان اراک به مرخصی آمد. این وکیل دادگستری در چند پرونده با احکام زندان روبه‌رو شده است. 

برای مشاهده نمایه آقای نجفی روی تصویر کلیک کنید

 

بازداشت و سیر پرونده

آقای نجفی از سال ۱۳۸۸ تاکنون حداقل ۶ بار بازداشت شده‌است. از جمله در جریان اعتراضات به انتخابات سال ۱۳۸۸ او برای مدتی بازداشت شد. همچنین در سال ۱۳۹۵ نیز این وکیل دادگستری دوبار بازداشت شد یکبار به دلیل پوشیدن پیراهنی با عبارت «عاشورای ۸۸» و بار دیگر به دلیل فیلمبرداری از تجمع کارگران شرکت هپکو بازداشت شد. آقای نجفی همچنین به دلیل پیگیری پرونده مرگ «وحید حیدری» نیز بازداشت شد. آقای حیدری در جریان اعتراضات سراسری دی ماه جان خود را از دست داد. هر چند رسانه‌های داخلی «خودکشی» را دلیل مرگ وی اعلام کرده‌اند اما آقای نجفی با استناد به تحقیقات میدانی مدعی شده که وحید حیدری توسط نیروهای امنیتی به «قتل» رسیده است. او در سالهای ۱۳۹۷ و ۱۳۹۸ نیز بازداشت شده است. 

احکام متعددی از سوی قوه قضائیه علیه این وکیل مدافع دادگستری صادر شده است. مردادماه ۹۵ قاضی محمدرضا عبداللهی، رئیس شعبه ۱۰۲ دادگاه کیفری دو اراک آقای نجفی را به اتهام «اخلال در نظم عمومی» از طریق شرکت در تظاهرات سراسری دی ۹۶ به یک سال حبس و ۷۴ ضربه شلاق محکوم کرد. این قاضی همچنین محمد نجفی را به اتهام «تشویش اذهان عمومی» نیز به دو سال حبس محکوم کرد. قاضی عبداللهی شعار مرگ بر دیکتاتور را توهین به علی خامنه‌ای می‌داند.

در سال ۱۳۹۷ در پرونده‌ای دیگر، دادگاه کیفری شازند او را به اتهام «تشویش اذهان عمومی» در ارتباط با نوشته‌هایش در اینستاگرام به دو سال حبس و چهار میلیون تومان جریمه نقدی محکوم کرد و  شعبه هشتم دادگاه تجدید نظر نیز این حکم را تأیید کرد. 

 همچنین در سال ۱۳۹۸ قاضی دادگاه اراک، علی محمد علیایی او را به ۱۳ سال حبس محکوم کرد و شعبه ۹ دادگاه تجدید نظر استان مرکزی نیز این حکم را تأیید کرد. این حکم بر اساس ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی به ده سال کاهش پیدا‌خواهد کرد. 

پرونده دیگر او که در آذرماه سال ۹۸ حکم قطعی آن صادر شد، مربوط به سخنرانی او در مراسم سالگرد ستار بهشتی در سال ۱۳۹ است.  شعبه ۲۴ دادگاه انقلاب تهران او را به این دلیل به شش ماه زندان محکوم کرد.

بحران کرونا در زندان

به دنبال شیوع ویروس کرونا در کشور رئیس قوه قضائیه با صدور بخشنامه‌ای از تمامی مراجع قضائی خواسته که تا حد ممکن از فرستادن افراد جدید به زندان خودداری کنند و از مجازاتهای جایگزین استفاده کنند. او همچنین خواستار اعطاء مرخصی به زندانیانی که مدت محکومیت آنها کمتر از ۵ سال است شده‌است اما این امر هنوز شامل تعداد زیادی زندانیان عادی و سیاسی نشده‌ و خانواده این زندانیان به شدت نگران ابتلاء عزیزان خود به این بیماری خطرناک هستند و با انتشار اخبار مرتبط با شیوع کرونا در اکثر زندانهای ایران نگرانی از وضعیت سلامت زندانیان افزایش یافته است به نحوی که تاکنون در بیش از ۴ زندان از جمله زندان مرکزی تبریز اعتراضات گسترده زندانیان بعلت شیوع کرونا و فرار برخی از زندانیان گزارش شده است.

سازمان عفو بین الملل نیز اخیراً در نامه‌ای از دولت ایران خواسته است:

“مقامات ایرانی بایستی فوراً زندانیان عقیدتی را در میان گسترش کروناویروس آزاد کنند.
مقامات باید اقدامات لازم را برای محافظت از سلامت همه زندانیان انجام دهند و فوراً آزادی زندانیان که هنوز محاکمه نشده‌اند و کسانی که در معرض خطر خاصی هستند را در نظر بگیرند.”