بند ۴ از بندهای قدیمی زندان اوین است. در دهه ۶۰ این بند محل نگهداری زندانیان سیاسی بوده است. اعدامهایی که از ۳۰ خرداد ۶۰ به شکل گسترده آغاز شده بودند تا سال ۶۱ پشت این بند اجرا میشدند.
از سال ۹۵ یک سالن با کاربری قرنطینه به بند ۴ زندان اوین افزوده شده و به همین دلیل از بند یک کمتر به عنوان قرنطینه استفاده میشود و زندانیان در این سالن قرنطینه میشوند.
از اوایل سال ۹۶ که مسئولان زندان اوین تصمیم به تعطیلی بند ۳۵۰ زندان اوین گرفتند. برخی از زندانیان محبوس در بند ۳۵۰ به این بند منتقل شدند. بند ۳۵۰ که از آن به عنوان بند زندانیان سیاسی نیز یاد میشد، در دوران اعتراضات سال ۱۳۸۸ میزبان بسیاری از زندانیان جنبش سبز بود. با تبعید آرش صادقی به زندان رجاییشهر کرج و انتقال دیگر زندانیان سیاسی بند ۳۵۰ به بندهای دیگر زندان اوین، بند ۳۵۰ زندان اوین تعطیل شد. طبق گزارشات سهیل عربی به بند ۸ منتقل شد، اما غالب زندانیان سیاسی باقیمانده در بند ۳۵۰ به بند ۴ انتقال داده شدند. بند ۴ فاقد اتاق است، وسایل آشپزی ندارد و اصل تفکیک جرائم نیز در آن رعایت نمیشود.
بند چهار زندان اوین یکبار دیگر در سال ۱۳۹۶ خبر ساز شد. سینا قنبری در تظاهرات سراسری دی ۹۶ بازداشت شد و چند روز بعد در زندان اوین درگذشت. مادر او یک سال بعد در مصاحبهای گفت: «پسرش را در اوین کشتهاند و او را تحت فشار گذاشتهاند تا از قتل فرزندش سخن نگوید.»
بند چهار زندان اوین یکبار دیگر در سال ۱۳۹۶ خبر ساز شد. سینا قنبری در تظاهرات سراسری دی ۹۶ بازداشت شد و چند روز بعد در زندان اوین درگذشت. مادر او یک سال بعد در مصاحبهای گفت: «پسرش را در اوین کشتهاند و او را تحت فشار گذاشتهاند تا از قتل فرزندش سخن نگوید.» مرگ یا قتل او و تعداد دیگری از متعرضین در بازداشتگاهها موجب اعتراضات زیادی شد. در همین رابطه گزارشاتی از ارائه بدون مصرف قرصهای متادون یا اجبار زندانیان به مصرف آنها منتشر شد. مسئولین حکومت ایران اعلام کردند که آقای قنبری در اعتراضات سیاسی دستگیر نشده و در زندان خودکشی کرده است. تعدادی از نمایندگان مجلس از بخشهایی از زندان اوین بازدید کردند. طبق صحبتهای برخی از نمایندگان با رسانهها آنها محل و فیلم «خودکشی» سینا قنبری را نیز دیدهاند. محمدجواد فتحی یکی از این نمایندگان، به ایسنا گفت: «ظاهرا این فرد با استفاده از نایلونهای سطل زباله و گره زدن آن در یکی از سرویسهای بهداشتی مربوط به بند ۴ به گفته پزشکی قانونی، خودکشی کرده است که ما فیلم خودکشی را هم دیدیم. ظواهر نشان میدهد که فرد خودکشی کرده اما باید روند قضایی طی شود.» چند روز بعد نماینده مجلس علیرضا رحیمی در کانال تلگرام خود نوشت که فیلمی از خودکشی سینا قنبری وجود ندارد، بلکه تصاویر مربوط به ورود یکی از زندانیان با زیرپوش سفید (با هویت سینا قنبری)، دمپایی آبی و کیسته پلاستیک بلند و پیچیدهشدهای در دست به یکی از سرویسهای بهداشتی و سپس بسته شدن درب است. حدود دو ساعت بعد یکی از زندانیان دیگر درب را گشوده و با جسدی که بر زمین افتاده است مواجه میشود. بر پایه نوشته این نماینده مجلس سینا قنبری برخلاف اظهارات پیشین مقامات حکومت و رسانههای نزدیک به نهادهای امنیتی، در تظاهرات سراسری در ۱۱ دی ۹۶ در یکی از ایستگاههای متروی تهران بازداشت شده بوده است.
در جریان شیوع ویروس کرونا در زندانها نیز بار دیگر نام این زندان مطرح شد. در فروردین امسال یک زندانی با علائم کرونا از این بند به بیمارستان انتقال یافته و از مسئولان اتاق وی خواسته شده که لوازم شخصی آن زندانی را آتش بزنند.