عدم اعطای مرخصی به مسعود کاظمی

۲۶ آذر ۹۸ – مسعود کاظمی همچنان از حق مرخصی محروم است.

به گزارش اطلس زندان‌های ایران، مسعود کاظمی روزنامه‌نگار محبوس در زندان اوین که به دلیل پرداختن به موضوع فساد در دولت و همچنین طرح چند سؤال در خصوص «قتل‌های حکومتی»، مجموعا به چهار سال و شش ماه زندان محکوم شده، هم‌چنان از حق مرخصی بی‌بهره است.

در تاریخ ۱۹ آبان ۱۳۹۸، موافقت سازمان زندان‌ها با اعطای مرخصی کوتاه مدت، کتباً به وی ابلاغ شد. همچنین اداره اجرای احکام قوه قضاییه نیز با درخواست وی موافقت کرد. با این حال یکماه از اعلام موافقت ارگان‌های دولتی مذکور گذشته، اما هم‌چنان دادستان هیچ‌گونه اظهار نظری در خصوص درخواست آقای کاظمی نداشته است.

مسعود کاظمی برای نخستین بار در تاریخ ۱۶ آبان ۹۷ توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد. ایام بازداشت وی پس از چهار روز پایان یافت و در تاریخ ۲۰ آبان ماه به قید وثیقه آزاد شد.

برای مشاهده پروفایل مسعود کاظمی، رو تصویر کلیک کنید

بر اساس تحقیقات اطلس، بازداشت مسعود کاظمی به دلیل فعالیت‌های او در حرفه روزنامه‌نگاری صورت گرفته است. انتشار مطالبی در خصوص فساد در وزارت صنعت و هم‌چنین طرح پرسشی در خصوص «قتل‌های زنجیره‌ای» از مصادیق اتهامات وی بوده است. موضوع قتل‌های زنجیره‌ای در دهه ۷۰ صورت گرفته بود که در آن دوران شمار زیادی از روشنفکران، منتقدین و هنرمندان ترور شدند. در آن زمان وزارت اطلاعات نقش برخی از کارمندان این ارگان را در این قتل‌ها پذیرفت، اما ادعا کرد که این اقدامات «خودسرانه» صورت گرفته است.

توهین قاضی مقیسه به متهم در جلسه دادگاه

در تاریخ ۱ خرداد ۹۸ جلسه رسیدگی به پرونده وی نزد شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران برگزار شد. در این جلسه دو اتهام «اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت ملی و تبلیغ علیه نظام» به پرونده وی افزوده شد. در نهایت در این جلسه میزان وثیقه وی به دلیل تفهیم اتهامات جدید، افزایش یافت و او بازداشت شد. او پس از بازداشت به زندان اوین انتقال یافت.

به گفته علی مجتهدزاده، وکیل وی، «قاضی مقیسه در دادگاه به مسعود کاظمی عباراتی چون “خدا لعنتت کند”، “باید دهن‌تان را پر از باروت کرد” و “زبانت بریده باد” را گفته بود.»

حکم دادگاه در تاریخ ۱۲ خرداد ۹۸ به آقای کاظمی ابلاغ شد. او بابت اتهامات «نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی، توهین به رهبری و اهانت به مسئولین» (به ترتیب) به دو سال، دو سال و شش ماه زندان محکوم شد. با احتساب ماده ۱۳۴، دو سال از محکومیت وی قابلیت اجرا دارد. هر چند دو اتهام دیگر بر پرونده وی افزوده شده بود اما او بابت این دو اتهام تبرئه شده است.

علی مجتهدزاده وکیل این پرونده در تاریخ ۱۶ مرداد ۹۸ از تایید حکم موکل خود توسط دادگاه تجدید نظر تهران خبر داد.

لازم به ذکر است، آقای کاظمی در تاریخ ۱۷ آذر ۹۸ از بند ۴ به بند ۷ زندان اوین انتقال یافته است.

مسعود کاظمی، روزنامه‌نگار، پیش از بازداشت سابقه همکاری با روزنامه‌هایی همچون شرق و قانون را داشته و سردبیر ماهنامه صدای پارسی نیز بوده است.