به گزارش اطلس زندانهای ایران، امیرحسین مرادی یکی از معترضان آبان ۹۸ که به ظن ابتلا به ویروس کرونا به بیمارستان منتقل شده بود، نتیجه تست وی منفی بوده است. پس از انتقال آقای مرادی به بیمارستان، مامور اطلاعات در حضور وی به پزشکان گفته است: «برای درمان وی هزینه نکنید، بهزودی حکم اعدام وی اجرا خواهد شد.»
امیرحسین مرادی از نوعی بیماری حاد عصبی رنج میبرد. پس از شنیدن حرفهای مامور اطلاعات، دچار حمله عصبی شده و مجددا از زندان به بیمارستان انتقال مییابد. یک منبع مطلع در اینباره به پژوهشگران اطلس گفته است: «امیرحسین پس از بازگشت بیمارستان راجع به گفتههای ماموران اطلاعات با همبندیهای خود صحبت کرده و پس از آن حمله عصبی وی شدت یافته و برای ساعاتی توانایی جسمی خود را از داد و با کمک ویلچر او را جابهجا کردیم.»
بازداشت
امیرحسین مرادی در آبان ۹۸ توسط ماموران امنیتی بازداشت شد. او در ابتدا به اداره پلیس انتقال یافت و در این مکان مورد «شکنجه» قرار گرفت. پس از آن در بازداشتگاه ۲۰۹ نیز این رفتار ادامه داشت. آقای مرادی بعد از اتمام مراحل بازجویی به زندان فشافویه انتقال یافت.
صدور حکم اعدام
شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی صلواتی پنج تن از معترضان آبان ۹۸ را به اعدام، شلاق و زندان محکوم کرد. سه تن از متهمان این پرونده به نامهای سعید تمجیدی، محمد رجبی و امیرحسین مرادی بابت اتهام «تخریب و تحریق به قصد مقابله با حکومت ایران» (بغی) به اعدام محکوم شدند. این افراد علاوه بر حکم اعدام، به احکام زندان و شلاق نیز محکوم شدهاند؛ امیرحسین مرادی، محمد رجبی و سعید تمجیدی برای اتهام «مشارکت در سرقت مسلحانه» به ترتیب به ۱۵، ۱۰ و ۱۰ سال حبس تعزیری محکوم شدهاند. هر یک از این افراد بابت «خروج غیرقانونی نیز حکم یک سال حبس تعزیری دریافت کردند. قاضی صلواتی، مژگان اسکندری دیگر متهم این پرونده را بابت اتهام «اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت ملی» به سه سال زندان محکوم کرده است. فردی به نام «شیما» که نام خانوادگی وی نامشخص است، از سوی این دادگاه محکوم شده اما اطلاعاتی از میزان محکومیت وی در دست نیست. بر اساس ماده ۱۳۲ و در صورت قطعی شدن این رای، تنها حکم اعدام برای سه متهم مذکور به مرحله اجرا خواهد رسید
اعترافات اجباری
تلویزیون حکومت ایران حدود یک ماه پس از تظاهرات آبان ۹۸، اعترافات اجباری شماری از بازداشت شدگان را پخش کرد. آقای مرادی در این ویدئو اشاره داشته که «او و آقایان رجبی و تمجیدی سلاح سرد به همراه داشتهاند.» امیرحسین مرادی در دادگاه نزد قاضی صلواتی اعلام کرد که این اعترافات تحت فشار اخذ شده است.
دیپورت سه تن از متهمان این پرونده از ترکیه
محمد رجبی، سعید تمجیدی و شیما پس از بازداشت امیرحسین مرادی از کشور خارج شدند و درخواست پناهجویی خود را با نهادهای مربوطه کشور ترکیه مطرح کردند. چند روز پس از آن، این افراد را به دلایل نامعلومی به نیروهای امنیتی ایران تحویل دادند.