۸ اسفند ۱۳۹۹ – شب گذشته سیامک مقیمی در اعتراض به مخالفت با درخواست مرخصی او، از طریق بریدن رگ دست اقدام به خودکشی کرد.
یک منبع آگاه به اطلس زندانهای ایران گفت که به دلیل عمیق بودن جراحت دست و به دستور بهداری زندان فشافویه، سیامک مقیمی به بیمارستان لقمان تهران منتقل شده است. این زندانی از آقای میرزاآقایی، رییس سالنهای ۹ و ۱۰ تیپ ۲ زندان تهران بزرگ (فشافویه) درخواست کرده بود برای حضور در مراسم ازدواج برادرش با مرخصی او موافقت کند. میرزاآقایی در پاسخ به درخواست آقای مقیمی گفته «هیچ حقی به شما تعلق نمیگیرد.» این منبع مطلع اضافه کرد که مسئولان زندان تهران بزرگ عصر دیروز ۷ اسفند پتو و لوازم شخصی این زندانی را از بند خارج کردهاند. احتمال میرود علت این کار منتقل کردن آقای مقیمی به بند دیگری و یا شدت آسیب وارده به او باشد. برخی از زندانیان نسبت به وضعیت سلامت آقای مقیمی ابراز نگرانی کردهاند.
سیامک مقیمی تاکنون در چند مرحله اقدام به خودکشی کرده است. به عقیده یکی از همبندیهای سابق آقای مقیمی چنین اقداماتی از سوی یک زندانی میتواند نشاندهنده مسایل روحی و روانیای باشد که از سوی مسئولین نادیده گرفته میشود. او همچنین در تاریخ ۲۸ اسفند ۹۹ در اعتراض به حضور نمایندگان مجلس در زندان فشافویه، سر خود را به تخت کوبیده بود.
بازداشت
همزمان با آغاز تظاهرات سراسری آبان ۹۸، شمار زیادی از معترضین توسط نیروهای امنیتی ایران بازداشت شدند. بیشتر این افراد مدتی بعد از زندانهای ایران آزاد شدند اما بازداشت برخی از آنها تداوم یافت. آقای مقیمی یکی از این معترضان است که در زندان فشافویه زندانی است. او پس از مرگ سه تن از زندانیان زندان فشافویه بر اثر ابتلا به ویروس کرونا به همراه تعدادی دیگر از زندانیان سیاسی این زندان دست به اعتصاب غذا زد.
دادگاه
در تاریخ ۵ بهمن ۹۸ خبرگزاری هرانا گزارش داد که سیامک قیمی توسط دادگاه انقلاب تهران به ۱۰ سال حبس تعزیری محکوم شده است؛ این حکم در مراحل بعدی به پنج سال زندان تبدیل شد. پس از ابلاغ حکم بدوی، آقای مقیمی اقدام به خودکشی کرد و به بیمارستان منتقل شد. ماموران قرارگاه ثارالله تهران در بیمارستان او را تهدید کرده بودند در صورت تکرار رفتار اعتراضی با پروندهای جدید مواجه خواهد شد.
اعتراضات آبان
پس از افزایش ناگهانی نرخ بنزین، میلیونها معترض در دهها شهر ایران دست به تظاهرات زدند. هر چند در ساعات اولیه سمت و سوی اعتراضات افزایش نرخ بنزین را هدف قرار گرفته بود، اما کمی بعد اعتراضات به سمت مخالفت با حکومت پیش رفت. از لحظات اولیه حضور مردم در خیابانها، در بسیاری نقاط شلیک به سوی معترضین آغاز شد و صدها نفر کشته و زخمی شدند.