۲۱ آذر ۱۴۰۳- چهار متهم سیاسی به نامهای اعظم آهوقلندر، نعمت افشار، حسین جعفری فارس و مهدی توحیدی در تاریخ ۶ آذر ۱۴۰۳ در یک پرونده مشترک توسط شعبه سوم دادگاه انقلاب کرج به ریاست مصطفی نریمانی مجموعاً به ۱۴ سال و ۱۰ ماه حبس و مجازاتهای تکمیلی محکوم شدند. جزئیات احکام صادره به شرح زیر است:
اعظم آهوقلندر: شش سال و دو ماه حبس به اتهام تشکیل و سردستگی گروه با هدف برهم زدن امنیت کشور، دو سال ممنوعیت از فعالیت در فضای مجازی و ممنوعیت خروج از کشور
نعمت افشار: سه سال و شش ماه حبس به اتهام عضویت در گروه با هدف برهم زدن امنیت کشور، دو سال ممنوعیت از فعالیت در فضای مجازی و ممنوعیت خروج از کشور
مهدی توحیدی اصل: سه سال و دو ماه حبس به اتهام عضویت در گروه با هدف برهم زدن امنیت کشور، دو سال ممنوعیت از فعالیت در فضای مجازی و ممنوعیت خروج از کشور
حسین جعفری فارس: دو سال حبس به اتهام عضویت در گروه با هدف بر هم زدن امنیت کشور، دو سال ممنوعیت از فعالیت در فضای مجازی و ممنوعیت خروج از کشور
این حکم در مرحله بدوی صادر شده و این افراد درخواست رسیدگی تجدیدنظر ثبت کردهاند. محمد عزیزی از اتهامات انتسابی تبرئه شده و برای محمد قجر، دیگر متهم این پرونده، فعلا حکمی صادر نشده است.
جزئیات دستگیری و نقض حقوق متهمان
در تاریخ ۲۴ شهریور ۱۴۰۳، در آستانه سالگرد اعتراضات ۱۴۰۱، نیروهای امنیتی با ورود به منزل اعظم آهوقلندر و تفتیش خانه وی، این شهروند را به همراه دخترش کیانا دالوند، نعمت افشار و مهدی توحیدی دستگیر کرده و به بازداشتگاه پلیس کرج منتقل کردند. فردای آن روز، این افراد به دادسرای فردیس منتقل و توسط سعید مظاهری، معاون دادستان فردیس، تفهیم اتهام شدند. نعمت افشار و مهدی توحیدی به بازداشتگاه اطلاعات کرج و اعظم آهوقلندر و کیانا دالوند به زندان کچویی منتقل شدند.
مدتی بعد حسین جعفری فارس، یکی از آسیبدیدگان اعتراضات ۱۴۰۱، در آبان ۱۴۰۳ بازداشت و به جمع متهمان این پرونده افزوده شد.
اعظم آهوقلندر
اعظم آهوقلندر، متولد ۱۳۵۷ و شهروند ساکن کرج است. او به دلیل کمکرسانی درمانی به آسیبدیدگان خیزش «زن زندگی آزادی» بازداشت شد و در جریان بازپرسیها به عنوان متهم ردیف اول، تحت فشارهای روانی شدید قرار گرفت. اعظم آهوقلندر بارها توسط مظاهری، معاون دادستان، تهدید شده بود که اگر به اعترافات اجباری تن ندهد، سرپرستی دخترش کیانا از او گرفته شده و به خانواده پدری تحویل داده میشود. مظاهری همچنین تهدید کرد که او را در زندان کچویی به مدت دو سال بلاتکلیف نگه خواهد داشت. خانم آهوقلندر در زندان از ارتباط با همبندیها و تماس با خانوادهاش محروم ماند و پس از گذشت ۹ روز توانست وضعیت خود را به خانواده اطلاع دهد. او پس از دو ماه به بازداشتگاه پلیس کرج منتقل شد و برای بازجوییهای طولانی مدت به اداره اطلاعات کرج فرستاده میشد. خانم آهوقلندر در طول مدت بازداشت از خدمات درمانی برای درمان عفونت ریه و رحم محروم ماند و در نهایت با وثیقه یک میلیاردی آزاد شد. پرونده اعظم آهوقلندر همچنان ادامه دارد و او با اتهامات دیگری از جمله ساخت وسایل جهت اقدام مجرمانه مواجه است که قرار است در تاریخ ۲۹ آذر ۱۴۰۳ در دادگاه انقلاب فردیس به آن رسیدگی شود.
نعمت افشار (بیرنگ)
نعمت افشار، ساکن قزوین و از آسیبدیدگان چشمی اعتراضات ۱۴۰۱است که به همراه دیگر متهمان در منزل اعظم آهوقلندر بازداشت شد. وی در مدت بازداشت تهدید به اعدام شد و پس از دو هفته بیخبری و ممنوعیت تماس، توانست تماس کوتاهی با خانواده خود داشته باشد. وی پس از ۴۲ روز نگهداری در بازداشتگاه اطلاعات کرج، به زندان کچویی منتقل و در نهایت با تودیع وثیقه ۷۰۰ میلیون تومانی آزاد شد.
حسین جعفری فارس
حسین جعفری فارس، از آسیبدیدگان اعتراضات ۱۴۰۱ است که در اوایل آبان ۱۴۰۳ بازداشت شد. او پس از تفهیم اتهام توسط بازپرس محمدی در دادسرای فردیس، به بازداشتگاه اطلاعات کرج منتقل شد و به مدت ۱۹ روز در سلول انفرادی محبوس ماند. آقای جعفری فارس تحت شکنجههای روانی و تهدید به صدور احکام سنگین قرار گرفت و سپس به ندامتگاه مرکزی کرج منتقل شد. وی پس از مدت کوتاهی با وثیقه آزاد شد.
مهدی توحیدی اصل
مهدی توحیدی اصل، ساکن کرج و اهل خرمآباد، پیشتر نیز در آستانه سالگرد اعتراضات ۱۴۰۲ بازداشت شده بود. وی مجدداً در ۲۴ شهریورماه ۱۴۰۳ به همراه دیگر متهمان بازداشت شد. وی به مدت ۴۲ روز در انفرادی بازداشتگاه اطلاعات کرج محبوس بود و از تماس با خانواده محروم شد. در طول بازداشت، او به دلیل جراحات ناشی از عمل جراحی پیش از دستگیری، از خدمات درمانی محروم ماند و بدنش دچار زخم و عفونتهای شدید شد. وی در نهایت با وثیقه ۷۰۰ میلیون تومانی آزاد شد.
کیانا دالوند
کیانا دالوند، دختر ۱۶ ساله اعظم آهوقلندر، پس از بازداشت به مدت ۲۰ روز تحت فشارهای روانی قرار گرفت و پس از اخذ تعهد آزاد شد.