نامه خانواده نرگس محمدی: «نرگس در زندان کرونا گرفته و قرنطینه شده است»

۲۲ تیر ۱۳۹۹- نرگس محمدی، فعال حقوق بشر زندانی در زندان زنجان کرونا گرفته و به همراه ۱۱ زندانی دیگر قرنطینه شده است.
به گزارش اطلس زندانهای ایران، خانواده خانم نرگس محمدی خبر داده‌اند که او از تاریخ نه تیرماه علائم کرونا را بروز داده، اما هیچ اقدام درمانی از سوی زندان در این مورد انجام نشده است. تا اینکه با اعتراض و پیگیری خانواده محمدی، سه روز پیش از او  و ۱۱ زندانی دیگر تست کرونا گرفته‌اند و از روز شنبه ۲۱ تیر نیز آنها را در زندان قرنطینه کرده‌اند. خانواده نرگس محمدی در نامه خود همچنین گفته‌اند: «معاون زندان در پاسخ اعتراض نرگس محمدی به عدم رسیدگی پزشکی گفته است می‌خواستید مجرم نباشید و زندانی نشوید.»
نرگس محمدی که پیشتر در زندان اوین زندانی بود،  در تاریخ ۳ دی ۹۸ به زندان زنجان تبعید شده است. خانم محمدی از یک بیماری نادر عصبی و همینطور آمبولی ریه رنج می‌برد. این بیماری‌های زمینه‌ای، او را نسبت به کرونا بسیار آسیب‌پذیر می‌کند. این فعال حقوق بشر، پیشتر در سال ۱۳۹۱ نیز به زندان زنجان تبعید شده بود، اما پس از یک‌ماه وضعیت جسمی او به قدری وخیم شد که بیم مرگ او در زندان می‌رفت و نهایتاً پس از انتقال به بیمارستان و گزارش پزشکی قانونی در مورد عدم تحمل کیفر، از زندان آزاد شد.

برای مشاهده نمایه نرگس محمدی روی عکس کلیک کنید

 

نامه خانواده نرگس محمدی:
خانواده نرگس محمدی در نامه خود توضیح داده‌اند که: «نرگس محمدی به لحاظ مشکلات گوارشی غذای بی کیفیت زندان را نمی تواند تحمل کند. او چند بار عمل جراحی سنگین داشته وبنا به دستور پزشک معالجش باید در رژیم غذائیش پروتئین به قدر کافی و لازم داشته باشد. دکتر به او رژیم غذائی پروتئین دارداده است و این دستور پزشک، در اختیار دادستان تهران قرار گرفته است. اما تأسف بار اینکه دادستان در برابر بازجو و یا به قول خودشان ضابط پرونده، قدرت و اراده ای برای اجرای قانون و دستورات پزشک معالج زندانی را ندارد  و او را به تبعیت از اراده بازجوی پرونده، از حقوق قانونی مندرج در آئین نامه اجرائی سازمان زندانها و از جمله از برخورداری از تغذیه مناسب و خوردن گوشت! محروم کرده است. نرگس طی این ۶ماه که به زنجان منتقل شده با نان و ماست یا نان و گوجه و پیاز تغذیه شده است.
مسئولین زندان زنجان حتی حاضر نیستند به هزینه و با پول خودِ زندانی مواد غذائی مورد نیازشان را تهیه و در اختیارشان قرار دهند و مسئول مربوطه در پاسخ به سفارش نرگس برای تهیه گوشت و مواد غذائی مورد نیازش به هزینه خودش، به او می گوید می خواستی جرم نکنی .ما به تو گوشت نمی دهیم!!!»
در ادامه این نامه گفته شده است:« نرگس که سالهاست با بیماری ریوی دست و پنجه نرم می کند وضعیتش دراین روزها به دلیل ابتلایش به کرونا وخیم ترو خطرناک تراز قبل شده است. نبود امکانات و تغذیه مناسب ، وضع جسمی وی را به شدت وخیم کرده. بدن درد و ضعف و از دست دادن وزن توان او را کمتر از پیش نموده و با این حال نیز هیچگونه توجهی به تغذیه ایشان نمی شود.»
خانواده محمدی در این نامه درمورد ابتلاء او به بیماری کرونا نوشته‌اند: « نه تیر علائم ویروس کرونا از جمله درد شدید عضلانی،بی حالی مفرط،از دست دادن حس بویایی در بدن نرگس بروز پیدا می کند ولی با بی توجهی مسئولین زندان وضعیت او وخیم تر شده است تا اینکه بر اثر اعتراض خانواده مجبور به انجام تست کرونا شده اند. مسئولین زندان و دادستان زنجان او را از حق اخذ نتیجه تست هم محروم کرده و در بیخبری کامل نگه داشته اند.
نرگس که از تاریخ نه تیر علائم ابتلا به کرونا را دارد هیچ گونه دارو و درمانی نگرفته است. ۱۲نفر از مبتلایان از جمله نرگس صبح امروز قرنطینه شده اند و افراد سالم از بند خارج گردیده اند. در اعتراض نرگس به معاون زندان ،ایشان اعلام کرده اند میخواستید مجرم نباشید و زندانی نشوید.»

ضرب و شتم و تبعید به زندان زنجان

اول دیماه ۹۸ نرگس محمدی، آتنا دائمی، صبا کردافشاری، یاسمن آریانی و منیره عربشاهی، پنج تن از زندانیان سیاسی محبوس در زندان اوین، با صدور بیانیه‌ای، با معترضانی که در تظاهرات سراسری ۹۸ بازداشت شده‌اند اعلام همبستگی کرده و اعلام کردند که تا چهلم کشته‌شدگان آبان ۹۸، مقابل دفتر بند نسوان زندان اوین در اعتراض به سرکوب شدید معترضان این ایام، دست به تحصن خواهند زد.

به دنبال این تحصن در تاریخ ۳ دیماه رئیس زندان اوین، غلام‌رضا ضیایی، نرگس محمدی را به اجبار و همراه با ضرب و شتم به زندان زنجان تبعید کرد.
خانم محمدی در نامه‌ای نحوه برخورد ضیایی و دیگر مأموران را چنین توصیف کرده‌است: «… دو قدمی در خروجی ساختمان ریاست ناگهان با صحنه های وحشتناکی مواجه شدم،‌ آقای ضیایی و چند مرد دیگری که آماده بودند مانع خروج من از در شدند، آقای ضیایی با تمام قدرتش بازوهایم را گرفت و آنچنان به کنج راهرو کشاند که شوکه شده بودم، هر بار به سمت در می رفتم با هجوم وی و مردهای همراهش به این طرف و آنطرف پرتاب می شدم، خودم را به در خروجی رساندم و دوباره به من حمله ور شدند. در حالی که بازوهایم را گرفته بود و به عقب می کشید دستم را به در کوبیدم که شیشه های در خرد شد و دستانم را برید و خون از آنها جاری شد. آقای ضیایی دستم را گرفته بود و به سمت بالای پله ها می کشید تا به اتاق خودش ببرد و من مقاومت می کردم که دیگر به اتاق نروم و از ساختمان خارج شده و به بند برگردم. آن چنان دستانم را با قدرت به سمت بالا می کشید که کتفم صدای بلندی داد و من خواهش می کردم که دستانم دارند می شکنند و از جا کنده می شوند و دستانم را که خون ریزی می کرد ول کنند.»

 

نرگس محمدی ساکن زنجان نبوده است

 

روابط عمومی زندان اوین با صدور اطلاعیه‌ای ضمن تکذیب ضرب و شتم نرگس محمدی مدعی شد که او به این دلیل به زندان زنجان فرستاده شده که اهل این شهر است. اما یک منبع مطلع در گفتگو با اطلس زندانهای ایران ضمن تکذیب این موضوع تأکید کرد: «اگرچه نرگس محمدی، زاده زنجان است. اما او در ۲۰ سال گذشته ساکن تهران بوده و هر دو فرزند او نیز در تهران متولد شده‌اند. همچنین مأموران امنیتی درسالهای گذشته دوبار به آدرس منزل او در تهران مراجعه و او را بازداشت کرده اند.»

 

بازداشت نخست

نرگس محمدی از فعالان سیاسی و حقوق بشری شناخته شده ایرانی است که در سالیان گذشته بارها تحت تعقیب قرار گرفته و بازداشت شده‌است. نخستین بار او در تاریخ ۲۱ خرداد ۱۳۸۹ بازداشت شد.  ساعت ۱۰:۳۰ شب مأموران امنیتی به منزل وی مراجعه کرده و پس از سه ساعت بازرسی منزل، بدون توجه به وضعیت روحی دو فرزند خردسالش وی را در مقابل چشمان آنها بازداشت کرده و به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل کردند.

او سپس در دادگاه انقلاب توسط قاضی ابوالقاسم صلواتی و یحیی پیرعباسی به اتهام‌های «اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور»، «عضویت در کانون مدافعان حقوق بشر» و «فعالیت تبلیغی علیه نظام جمهوری اسلامی ایران»  در مجموع به ۶ سال زندان محکوم شد که این حکم از سوی از سوی شعبه ۵۴ تجدیدنظر تهران تأیید شد. 

او نهایتاً در خردادماه سال ۹۱ برای اجرای حکم ابتدا به زندان اوین منتقل و سپس به زندان زنجان تبعید شد. اما وی در تیرماه همان سال پس از یک دوره بیماری شدید به دلیل عدم تحمل کیفر از زندان آزاد شد.

 

ملاقات با کاترین اشتون

 

۱۷ اسفند ۹۲ با کاترین اشتون، رئیس وقت سیاست خارجی اتحادیه اروپا در سفارت اتریش در تهران ملاقات کرد. خبر این ملاقات با عکسی از او به همراه گوهر عشقی (مادر ستار بهشتی، وبلاگ‌نویسی که در بازداشت پلیس ایران جان خود را از دست داد) و همچنین کاترین اشتون، در رسانه‌ها و شبکه‌های مجازی به شکل گسترده‌ای منتشر شد. مقام‌های ایرانی پس از این دیدار نرگس محمدی و سایر زنانی که در این دیدار شرکت کرده بودند را مورد انتقاد قرار دادند. چند روز بعد از این دیدار او به دادسرای زندان اوین، احضار شد و مورد بازجویی قرار گرفت و سپس به قید کفالت ۶۰۰ میلیون تومانی آزاد شد.

پس از دیدار با کاترین اشتون، نرگس محمدی به دادسرای اوین احضار و پرونده جدیدی برای او گشوده شد

بازداشت دوباره و حکم ۱۶ سال زندان

 

۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۴ مأموران امنیتی دوباره او را در منزلش بازداشت کردند. شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب به ریاست صلواتی حدود یکسال بعد در تاریخ ۲۹ اردیبهشت ۹۵ او را به اتهام «اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرم علیه امنیت کشور، فعالیت تبلیغی علیه نظام و تشکیل و اداره گروهک غیرقانونی لگام» به تحمل ده سال۱۶ حبس محکوم کرد که طبق ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی ۱۰ سال از این محکومیت قابل اجراء خواهد بود. شعبه ۳۶ دادگاه تجدید نظر استان تهران به ریاست قاضی زرگر حکم دادگاه بدوی نرگس محمدی را عیناً تایید کرد.